Hoe maak je een succesvolle app game: 7 tips om je spel een boost te geven

App games

Mobiele gaming is een bloeiende industrie. Volgens Sensor Tower zullen de inkomsten uit mobiele games wereldwijd groeien van 43 miljard dollar in 2016 tot 87 miljard dollar in 2021 – een stijging van 230%. Het is geen wonder dat steeds meer app-ontwikkelaars games gebruiken als hun belangrijkste monetisatiemodel. Maar alleen omdat het de nieuwe hotness is, betekent niet dat het gemakkelijk is. Er is veel dat je moet weten als je hoopt dat je spel zal bloeien in plaats van uit te sterven na een paar weken of maanden. Deze gids leidt je door alles wat je moet weten over het maken van je eerste game-app, van de marketingstrategieën die je kunt gebruiken om spelers je titel te laten opmerken, tot en met hoe je je spel zo ontwerpt dat mensen blijven terugkomen voor meer speeltijd.

Wat is een app game?

App games zijn in principe elk spel dat je maakt voor mobiele apparaten en dat je wilt spelen op mobiele apparaten, in plaats van op een echte console, een computer, of een console-achtig apparaat zoals een gameconsole of een set-top box. Een app-game is een type game dat je maakt voor mobiele apparaten zoals smartphones, tablets of virtual reality-apparaten. Deze gids is gericht op het maken van je eerste app-game, dus we gaan ervan uit dat je geen ervaring hebt met of kennis hebt van de wereld van mobiele app-ontwikkeling. Op het meest basale niveau is een app game een video game ontworpen voor mobiele apparaten. Het draait op een mobiel besturingssysteem en is ontworpen om te werken met de hardware van een mobiel apparaat.

Hoe uw spel op de markt brengen

De meest succesvolle game-ontwikkelaars vinden manieren om hun games voor zoveel mogelijk spelers te krijgen. De sleutel tot het vermarkten van je spel is om buiten de gebaande paden te denken en elke kans die je kunt vinden aan te grijpen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

  • Gebruik meerdere kanalen: De meest effectieve marketingstrategie is een mix van verschillende kanalen. Maar probeer niet al uw eieren in één mandje te doen.
  • Maak gebruik van gratis kanalen: Maak gratis content, zoals een trailer van een mobiel spel, en post deze op YouTube, Facebook en andere kanalen.
  • Zorg voor persrecensies: Vertrouw niet alleen op social media posts of de views van je content. Zoek partners die recensies kunnen schrijven en plaats ze op sites als AppAdvice, AppShopper, en AppGamer.
  • Maak een landingspagina: Maak een landingspagina voor je app en link deze naar je social media pagina's zodat mensen meer te weten kunnen komen over je game.
  • Gebruik advertenties in de game: Je kunt ook advertenties tonen binnen je app. Maar zorg ervoor dat je advertenties relevant zijn en niet te opdringerig.

Belangrijke overwegingen voor succesvolle games.

Conclusie

Mobile gaming is booming, en app-ontwikkelaars zijn klauteren om nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen. Je kunt veel geld verdienen met in-app aankopen en op advertenties gebaseerde freemium games, maar je zult een plafond raken als je je alleen op die methoden richt. Je moet een manier vinden om je spel bij zoveel mogelijk potentiële spelers te krijgen. De beste manier om dit te doen is door buiten de gebaande paden te denken en gebruik te maken van alle mogelijkheden die je kunt vinden.

Spelers zijn eerder geneigd een app te gebruiken op hun mobiele apparaat als ze het ergens geadverteerd hebben gezien of als ze het zijn tegengekomen tijdens het surfen op het internet. Zet je spel op alle mogelijke manieren in de markt, en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Misschien wilt u bijvoorbeeld een spelsessie organiseren tijdens de lunchpauze op het werk of op een conferentie. Je kunt ook proberen een gratis versie van je spel aan te bieden met in-app aankopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.