De 5 dingen die u moet weten bij het kiezen van een marketingbureau

Wat is uw huidige marketingstrategie?

Een van de eerste vragen die u moet vragen aan een potentiële marketing bureau in Roermond is wat hun huidige marketing strategie is. De manier waarop een bureau hun strategie benadert en uitvoert kan van bedrijf tot bedrijf verschillen. Er zijn een paar dingen om te kijken voor hier:

– Wat zijn de drie top marketing strategieën voor uw industrie / product?
– Wat zijn de groeistrategieën voor uw specifieke doelgroep?
– Wat is de huidige staat van uw marketingstrategie?
– Wat is de strategie voor de komende twee jaar?
– Wat is de strategie voor de komende vijf jaar?

Marketingbureau Roermond

Wie zal er aan mijn account werken?

Het is duidelijk dat u wilt samenwerken met het marketingteam van uw account, maar dat betekent niet noodzakelijk dat u hands-on wilt zijn. Als een bureau een sterke marketingstrategie heeft, willen ze misschien uit uw weg blijven en u uw bedrijf laten runnen. U wilt echter ook een partner vinden die u kan helpen bij de uitvoering. Dit betekent dat als het gaat om creativiteit, berichtgeving, strategie en strategie-implementatie, u een partner zult hebben die ervaring heeft in de industrie, media en publieksruimte. Een goede partner zal helpen het creatieve proces te vergemakkelijken en u introduceren bij specifieke mensen. Op deze manier blijft u op de hoogte en voelt u zich een deel van het marketingteam. Zoek tijdens de account kickoff uit hoe vaak het marketingteam met u zal communiceren. Hoe vaak zult u met hen communiceren? Wat zijn de beleidsregels voor communicatie?

Hoe ziet uw team eruit?

Een van de grootste verschillen tussen marketingbureaus en direct sales-bedrijven is de teamsamenstelling. De meeste marketingbureaus hebben een volledig marketingteam dat aan een account werkt. Het marketingteam bestaat uit specialisten op het gebied van strategie, creativiteit, media-inkoop en diverse andere gebieden. Het marketingteam kan al dan niet uw partners zijn. Echter, zullen ze waarschijnlijk op dezelfde pagina met betrekking tot uw merk en hoe het beste uit te voeren een strategie. Het is belangrijk om te weten wie er aan uw account werkt. Dit zal u helpen te begrijpen hoe uw partners werken, wat hun rollen zijn, en welke mensen rechtstreeks met u kunnen werken. Als uw marketingpartners niet op dezelfde lijn zitten met u, kunt u overwegen om met een ander bureau in zee te gaan.

Werkt u met ons advertentieplatform?

Advertentieplatforms behandelen alle back-endoperaties voor advertentie-inkoop en rapportage. Sommige marketingbureaus werken met uw advertentieplatform, maar niet met de front-end operaties. Dit betekent dat u met een andere partner werkt voor het creatieve proces, maar met dezelfde partner voor de media-inkoop en de rapportage. De combinatie van de twee partners kan een hoofdpijn zijn. U wilt echter een bureau vinden dat met uw platform werkt.

Hoe meet u succes?

U wilt samenwerken met een bureau dat succesvol is bij hun klanten. Dit betekent dat ze niet alleen goed zijn in marketing, maar dat ze ook in staat zijn om hun strategie uit te voeren. Succes kan veel verschillende dingen betekenen voor verschillende bedrijven. Afhankelijk van uw bedrijf, kunt u kijken naar de belangrijkste indicatoren van succes, zoals: – Hoe groot zijn de campagnes van uw klanten? – Wat zijn de gemiddelde ROI-percentages voor uw klanten? – In welke markten hebben uw klanten de hoogste return on investment? – Hoe vaak verlaten klanten het bureau?

Is er een proefperiode beschikbaar?

Elk bedrijf is anders. Marketingstrategieën, strategieën en campagnes werken misschien niet voor elk bedrijf. Als u al een korte tijd met een bureau werkt, wilt u misschien een andere partner uitproberen. Aan het eind van de dag wilt u werken met een bureau dat succes heeft bewezen, maar als u in deze positie bent, wilt u misschien een nieuwe partner uitproberen.

Elk bedrijf is anders. Marketing strategieën, strategieën en campagnes kunnen niet werken voor elk bedrijf. Als u met een bureau voor een korte tijd hebt gewerkt, wilt u misschien een andere partner uittesten. Aan het eind van de dag, wilt u met een agentschap werken dat succes heeft bewezen, maar als u in deze positie bent, wilt u misschien een nieuwe partner uittesten.

Wat zijn de voorwaarden van het contract?

U wilt werken met een bureau dat een langdurige samenwerking heeft. Informeer naar de contractduur en naar eventuele zakelijke beslissingen die ertoe kunnen leiden dat een partner het bureau moet verlaten. Afhankelijk van de aard van uw bedrijf, wilt u zich misschien concentreren op de lengte van het contract.

Bij het kiezen van een marketing bureau, moet u ook kijken naar hun marketing strategie, wie zal werken aan uw account, wat doet hun team eruit ziet, werken ze met uw reclame-platform, hoe meten ze succes, is er een proefperiode beschikbaar, wat zijn de kosten, wat zijn de voorwaarden van het contract, en wat zijn de voorwaarden van het contract.

Leave a Reply

Your email address will not be published.